Balans-Training, Psychologie Praktijk voor neurofeedback en psychologische hulp in Arnhem
Balans-Training werkt met NeuroCARE Pro
Neurofeedback Arnhem Psycholoog Arnhem Psychologische hulp Stress Psycholoog Tarieven Contact
   
 
 
 

Neurofeedback in de psychologie praktijk

De cliŽnt ontspant zich en hoeft tijdens de sessie alleen maar naar ontspannende muziek te luisteren en naar een animatiefilmpje te kijken. De training werkt op onbewust niveau en vraagt dus geen concentratie.

In totaal worden er zes sensoren op het hoofd bevestigd. Aan ieder oor komen twee klipjes (referentie en aardelektrode). Op twee speciale plekjes op het hoofd, die in vaktaal C3 en C4 worden genoemd, worden met een beetje geleidende pasta de twee meetelektrodes geplaatst. Deze sensoren meten slechts en sturen dus geen signalen het hoofd in. De metingen worden door de software in de laptop verwerkt en geÔnterpreteerd, zodat de activiteit van de hersengolven als een EEG op het scherm van de therapeut zichtbaar wordt.

De therapeut stelt vervolgens de software in, zodat op momenten waarop de activiteit (turbulentie) in de hersengolven sterk verandert er een feedback respons gegenereerd wordt. Deze feedback is voor de cliŽnt waarneembaar als een zeer korte onderbreking in de muziek en het beeld. Door deze onderbrekingen ontstaat een heroriŽntatiereactie in het brein, waardoor de turbulentie afneemt en de hersenactiviteit in het EEG geleidelijk verandert. Zoals eerder vermeld, neemt hierdoor de complexiteit van de met elkaar samenwerkende hersengolven toe. De activiteit in de frequentiebanden wordt beter aangepast aan de wisselende taken van het brein.

Resultaten

Na 5 tot 10 trainingssessies ervaren de meeste mensen al een verandering, alhoewel dit vaak heel geleidelijk gaat. Over het algemeen zijn er ca. 20 neurofeedback trainingen nodig om een blijvend positief resultaat te waarborgen (dit kan variŽren en hangt onder andere af van de ernst van de stoornis en de mate van medicijngebruik).

Ontspannen en inzicht krijgen

Tijdens de neurofeedback trainingen leer je hoe je snel en gemakkelijk jezelf kunt ontspannen. Indien nodig en gewenst, krijg je naast de neurofeedback trainingen ook professionele begeleiding bij het herkennen van gedrag- en denkpatronen die je kunnen blokkeren om optimaal te functioneren (zie .

Voor meer informatie over de resultaten van neurofeedback met  NeuroCARE Pro  zie de pagina  statistische-resultaten .

 

<<  terug   volgende  >>

3 / 6